Виявляється буває кольоровий сніг: червоний, і зелений, і жовтий, і коричневий, і синій, і навіть чорний. Розгадав природу цього цікавого явища на початку19 ст. відомий шведський природодослідник Карі Агард. Він установив, що причина забарвлення - мікроскопічні водорості, які дуже розмножилися. Хімічний аналіз чистого і забарвленого снігу показав відсутність заліза у чистому снігу й значну його кількість у забарвленому.
Під час масового розмноження водоростей спостерігається "цвітіння" води. Зелені водорості викликають зелене "цвітіння", діатомові - жовто-коричневе.

з морських водоростей. Японська кухня.
Інгредієнти: тофу - 100 Грам
помідор - 2 Штук
авокадо - 1 Штук
морська капуста - 100 Грамм (водорості сівід)
солодкий перець - 1 Штук (зелений)
солодкий перець - 1 /2 Штук (червоний)
часник - 1 Зубчик
чорний перець - 1 /4 Чайна ложка
сіль - 1 /3 Чайна ложка
рослинне масло - 2 Ст. ложка
кунжут - 1 /2 Чайна ложка
соєвий соус - 1 Чайна ложк
Опис приготування:
Нарізати сир тофу кубиками (можна трикутниками). Залити соєвим соусом, додати кунжут і залишити в стороні на 6 хвилин. Додати рослинне масло до морської капусти (або водорості сівід). Додати дрібно нарізаний часник, перець (нарізаний соломкою), помідори (нарізані дрібними кубиками), авокадо. Приправити сіллю і перцем. Викласти салат в тарілку, кладемо зверху тофу і прикрашаємо шматочками авокадо по колу.
Приємного апетиту!
Комментариев нет:
Отправить комментарий